Industriële automatisering

Naast mechanische automatiseringsoplossingen biedt Trapo ook een scala aan oplossingen op het gebied van industriële automatisering. Wij integreren onder andere PLC’s, industriële pc’s, barcode/RF-Id scanners, Vision systemen, SCADA-software, labelprinters en checkweighers in onze installaties. De communicatie tussen deze verschillende soorten software en applicaties zorgt voor het automatisch overdragen van uw bedrijfsinformatie naar de relevante processen en/of machines: efficiënt, effectief én betrouwbaar. Daarnaast richten wij de automatisering van uw systeem zo in dat informatie-uitwisseling met bijvoorbeeld uw ERP of WMS software mogelijk is.


Onze software engineers besteden veel aandacht aan een eenvoudige en gebruikersvriendelijke bediening. Als aanvulling op oplossingen gebaseerd op SCADA en MES hebben wij dan ook zelf een PC-applicatie ontwikkeld voor het maken en beheren van stapelpatronen: Trapo Pallet Stacking Design (PSD). Met dit programma kunt u voor zowel rechthoekige als ronde producten zelf stapelpatronen maken. Ook kunt u automatisch stapelpatronen laten genereren. U kunt de applicatie als standalone gebruiken of – met de uitgebreide versie PSD PRO - koppelen aan een van onze palletisers (robot of GANTRO).


Trapo integreert 2D en 3D smartcamera’s voor kwaliteitscontrole en productherkenning, ook in combinatie met robotopstellingen. Zonder tussenkomst van pc’s en vaak complexe pc-applicaties zijn deze slimme Vision systemen inzetbaar voor een nauwkeurige contour-, kleur- en etiketcontrole (bijvoorbeeld logo, tekst en barcode). Indien Vision (ook) toegepast wordt voor positiebepaling, dan passen onze robots zich direct aan op de locatie en oriëntatie van uw product.